Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увлекателен разказ за Антарктида

БНР Новини

Преди  броени дни  от Антарктида се завърна ядреният физик Васил Гурев. 11-о е неговото участие в полярните експедиции  в българската база „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън. Тази година  научният му интерес е насочен към микросеизмичната активност на острова – проект, осъществяван в сътрудничество между БАН и СУ "Св. Климент Охридски".



За красотата на Антарктида, за българската база, за държавността, за полярниците и туристите, за обитателите на ледения континент, за една сбъдната мечта разказва Васко.

Снимки: личен архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 20

В брой 20 на предаването слушайте : За работата на Центъра за славянски езици и култури Лисабонския университет и българския лекторат в най-голямото висше училище в Португалия – разговор с проф. Георги Христовски и ас. Ана Карина..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

До 15 октомври “България Еър” спря полетите до Израел

Поради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA), “България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври включително, съобщи на своята интернет страница националният..

публикувано на 03.10.24 в 10:41

Изложба в София по случай 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ

Националният исторически музей отбелязва 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ с експозицията "Цар Борис ІІІ. Личност и държавник". Вцентралното фоайе на музея в хронологичен ред са представени значими за българската история..

публикувано на 03.10.24 в 08:00