Във Върбица положиха основите на общински гурме ресторант. Целта на новата придобивка е да осигури пазар на местните производители, но също така и да привлича вниманието на туристите към старопланинското градче. Жителите на Върбица се гордеят със запазени от поколения кулинарни традиции, а един от специалитетите на Подбалканската кухня е „боб с пъстърма“.
Новото заведение ще бъде изградено върху площ от 250 кв. м. и ще струва близо 300 000 лв. Средствата са заложени в капиталовата програма и се заделят от собствените приходи на общината, обясни кметът инж. Мердин Байрям. Намеренията на градоначалника са гурме ресторантът да посрещне посетители наесен със специалитети от месо, мляко, гъби, билки и мед, които да се осигуряват от местни производители. Новото изкушение за ценителите на добрата храна ще бъде разположено в началото на пазарния площад, където всяка есен се събират десетки посетители и търговци за традиционния „Върбишки панаир“."Това е замисълът на общинското ръководство - да стимулира както туризма, така и най-малките производители от община Върбица", посочи Мердин Байрям.
Сътрудничеството между български и китайски учени беше обсъдено днес в София на форум от представители на Българската академия на науките, правителството, икономисти и общественици. Събитието беше организирано съвместно от БАН и Китайската медийна група...
Филмът Made in EU на режисьора Стефан Командарев спечели Голямата награда на публиката на 63-тия филмов фестивал в Хихон в Испания. Лентата триумфира в конкуренция с 95 заглавия, съобщи БТА. "В рамките на няколко дни спечелихме награда на критиката на..
Охранителни камери заснеха мечка в жилищен квартал на град Карлово преди дни. Хищникът е сляз ъл до къщите в северната част на града и се е разхождал невъзмутимо по улиците , докато не е бил подплашен от преминаващ автомобил. След сигнали на..