Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов - с дарителска акция в подкрепа на ученици

| обновено на 10.06.20 в 11:14
Снимка: ​dberbatov.org

Фондацията на известния ни футболист обяви началото на новата кампания "Всяко дете - в клас". Целта ѝ е да има по-малко деца, лишени от достъп до обучение при извънредни ситуации.

При наложилата се физическа изолация по време на кризата с Covid-19, училищата провеждаха дистанционно обучение. Не всички деца обаче разполагаха с нужната техника, за да "присъстват" в учебния процес. Така от Фондация „Димитър Бербатов“ обясняват идеята си да съберат средства за закупуване на лаптопи за ученици от семейства в затруднено материално положение. 

От фондацията уточняват, че инициативата няма нищо общо с даренията на техника, които прави Министерството на труда и социалната политика, освен че съвпадат по време.

Няма да се даряват таблети, а лаптопи с лицензиран софтуер, за да могат учениците не само да „сърфират“ в интернет, но и да създават съдържание и да усъвършенстват уменията си за работа на компютър.

Дарителската инициатива ще продължи до 26 юни 2020 г., след което, ако е приключила успешно, ще отчете колко броя лаптопи ще могат да бъдат раздадени. Тогава ще бъдат обявени и критериите, по които ще бъдат избирани нуждаещите се от тях. Целта е към началото на новата учебна година лаптопите да са на разположение за работа на своите притежатели.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Безработицата в България се е понижила до 4,4%, в ЕС - до 6,4%

Нивото на безработица в еврозоната през май за втори пореден месец се стабилизира на рекордно от 1998 г. насам дъно от 6,4%. В България безработицата през май се е понижила до 4,4% от 4,5% през април. Младежката безработица (на лицата..

публикувано на 02.07.24 в 14:48

Президентът призова НАТО да не вкарва войски в Украйна

Въпросът не е дали Украйна ще влезе в НАТО, а кога ще се случи. Отговорът зависи от бойното поле и способността за постигане на устойчив мир, каза българският президент Румен Радев при откриването на 28-ата правителствена кръгла маса, организирана..

публикувано на 02.07.24 в 14:18
 Димитър Главчев

Служебното правителство се готви да сдава властта и отчете своята дейност

Служебното правителство изпълни успешно своята основна задача – организира честни и прозрачни избори за Народно събрание и за Европарламент. Всички дейности бяха извършени прозрачно и в срок, отчита служебният кабинет на Димитър Главчев в..

публикувано на 02.07.24 в 10:48