Безплатната платформа, създадена в помощ на туристическия бизнес у нас, стартира през юни. Създадена по инициатива на голяма търговска верига, зад идеята стоят Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и представители на туристическия бизнес в цялата страна.
Над 450 частни предприемачи са представили възможностите за настаняване в хотели и къщи за гости, представени са и много ресторанти. Туристите имат възможност да резервират почивка в даден хотел, като може да заплатят още по време на резервацията или на място.
Такси и комисионни за направените резервации няма да се заплащат. Родните хотелиери и ресторантьори не дължат комисиони когато публикуват своите оферти, стига да са поели ангажимент да спазват стандартите за безопасност в обектите си и да предлагат меню, основано на българската традиционна кухня в своите заведения.
Нещо повече – рецептите трябва да отговарят на предпочитанията на българските туристи, търсещи качествена и чиста храна, произведена в български ферми и градини.
Когато термометрите в София безмилостно доближат 40°C, въздухът става тежък като олово, улиците опустяват, а хората започват да търсят спасение в планината. Само на около час път с автомобил, северозападно от столицата , склоновете на Стара планина в..
На брега на градското езеро в Правец беше открит нов културно-исторически парк, който се простира на 14 декара. Атракцията "България Ленд" предлага уникална възможност да се запознаете с българското наследство, представено в умален мащаб. Има модели..
Ако си мислите, че Североизточна България е само плодородни житници и равнини, е време да зареете поглед към лозовите насаждения, които се простират на хиляди декари в района. Тук виното е част от ежедневието и културата на хората. Данните са..