Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аll inclusive, но зад витрина

5
Снимка: Дарина Григорова

Почитателите на услугата Аll inclusive могат да бъдат спокойни, защото въпреки противоепидемичните мерки, пак ще могат да се наслаждават на всички екстри в хотелите, които я предлагат по българското Черноморие. Сигурността е гарантирана и клиентите са доволни там, където поставят хората преди печалбата. Някои от хотелите и плажовете стоят празни, но не и в Приморско, любимо място на много българи. Естествено има разлика в посрещането − измерване на температура, попълване на декларации, свързани със здравословното състояние, но след настаняването всичко си идва на мястото.


„Най-важното, към което сме се насочили през този сезон, е да осигурим безопасността на нашите работници – отбелязва Цветелина Златкова, изпълнителен директор на една от големите хотелски вериги по Черноморието. − Осигурили сме им маски, ръкавици, очила. Навсякъде сме сложили плексигласови прегради, както и инструкции за превенция. В ресторантите е по същия начин. Ние работим по системата Аll inclusive. Всички наши гости се обслужват от персонала, зад плексигласовите прегради. Опитваме се да запазим качеството на услугите, каквото е било и досега. Това е най-трудното, защото за всеки един гост трябва да има по един човек, който да сервира. Засега се справяме и мисля, че постигаме добър резултат. Отделно дезинфекцираме всички стаи със специална машина след всеки гост. Всички повърхности се обработват с нанотехнология, за да не задържат патогени и нашите посетители да се чувстват още по-сигурни.“


Заетостта на обектите на веригата е 70 %, съгласно указанията на министерството на туризма.

Освен сигурността, това, което привлича туристите е сърдечният прием и качествената храна. „Ресторантът ни спечели за трета поредна година първо място за най-добро качество на храната и обслужването, в цялата верига на TUIFrance, в световен мащаб“, отбелязва Цветелина Златкова, която можете да видите да сервира наравно с останалите служители в ресторанта.


„Стараем се не само в кухните ни да вкарваме екологично чисти продукти− отбелязва тя. − Като оставим фермата за охлюви, която се наложи да направим в градината на хотела, защото се оказа, че в България няма откъде да се снабдим, опитваме се да подпомагаме местните производители. Така например жената, от която пазаруваме зеленчуците, е с огромна градина, която се намира на 10 км от хотела. Много често през сезона разхождаме и гостите ни до там, за да им покажем откъде идва това, което консумират. От друга страна подпомагаме и екипа, който работи при нас. Взимаме ги буквално от училищата, обучаваме ги, впоследствие те записват и висше образование. Даже имаме двама души, които така станаха мениджъри при нас.“

Естествено, с идването на кризата и ограниченията редовните туристи от чужбина намаляват:

„В началото на кризата, като всеки един хотелиер и ние имахме затруднения, но бързо успяхме да насочим гостите си от един обект в друг. По-трудно беше да работим с екипа, защото хората ни не бяха свикнали. Никой от тях не се беше сблъсквал досега с подобни условия. Слава Богу, и служителите, и гостите ни бяха много разбрани. Като че ли изчезна фриволното поведение. Гостите ни са изключително коректни, спазват дистанция, не се блъскат."

Що се отнася до удължаването на сезона – времето до 15-20 октомври е прекрасно, смята Цветелина Златкова. „Това е най-доброто време за плаж, морето е изключително спокойно, нито е прекалено горещо, нито е студено“, казва тя и допълва: „Най-вероятно на края на сезона ще направим доста събития, сред които сватбени мероприятия и традиционния турнир по петанк.“

А сега, когато все още няма много туристи, на плажа в Приморско е доста по-спокойно и хората се чувстват по-сигурни. Освен това, чадърите и шезлонгите са безплатни за всички.


Чуйте повече в звуковия файл.

Снимки: Дарина Григорова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28