Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инцидент по газопровода България-Гърция, няма пострадали

| обновено на 27.07.20 в 11:56
Снимка: архив
Преносен газопровод на "Булгартранз" е избухнал по трасето между България и Гърция, в района на Кулата. За инцидента съобщава Министерството на енергетиката, според което аварията е засегнала основната тръба, по която се доставя газ. Няма пострадали хора. На място са изпратени аварийни екипи и пожарни. Инцидентът е станал малко преди 8 ч. тази сутрин, като е предизвикал нарушаване целостта на газопровода на 200 метра преди линеен кран Кулата. Участъкът е изолиран и са предприети всички необходими действия за извършване на авариен ремонт и възобновяване на преноса на природен газ за Гърция. В съобщението се уточнява, че не става въпрос за инфраструктурата по трасето на газовия интерконектор Гърция-България.

Полицията е отцепила района, експерти обследват трасето. Според кмета на Кулата Димитър Дамянов няма опасност за населението и аварията не е голяма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен водач беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните със скандирания “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено..

публикувано на 30.06.24 в 17:36

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05