Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сладоледен фестивал разхлажда бургазлии

Снимка: Ани Петрова, БНР

Бургас е домакин на сладоледен фестивал, разположен в Зоната около пристанището, съобщава Общината на града, съорганизатор на събитието. 

От 30 юли до 2 август, жители и гости на южния морски град могат да опитат сладоледи с различни аромати, вкусове и цветове. 

По време на фестивала са предвидени игри, дегустации, работилници за сладолед, а майстори ще покажат как се приготвят разнообразни ледени изкушения - класическа рецепта за сладолед с бургундска ванилия, черен сладолед от манастирско кисело мляко с активен въглен и лайм и други.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15

И български полицаи ще следят за сигурността на Олимпиадата в Париж

Български полицаи ще заминат за Франция, за да подпомогнат френските си колеги в работата по гарантиране на сигурността на летните Олимпийски и Параолимпийски игри през юли и август 2024 г. В контекста на подготовката на мащабното събитие..

публикувано на 18.06.24 в 08:05

Институтът "Ройтерс": БНР е сред лидерите по доверие в България

Българската национална телевизия и Българското национално радио са лидери по доверие в новините сред 15 водещи български медии, съответно с 60% и 59%, доверие. Това показва годишният доклад – Digital News Report – за 2024 г. на Института..

публикувано на 17.06.24 в 19:45