Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи в десет държави ще протестират днес

Снимка: Facebook/Bulgarians-in-Australia

Поредна неделя сънародниците ни зад граница излизат на протест в различни точки на света, за да подкрепят призивите за оставка на правителството и на главния прокурор. Българите издигат и свое искане - за въвеждането на електронно гласуване.

Демонстрациите са предвидени в 20 града в десет държави, научи радио "България" от българи в чужбина.

На най-много места тази седмица ще се протестира в Австралия - в Сидни, Аделаида, Брисбън, Мелбърн и Пърт. В Нова Зеландия демонстрации ще се проведат в Окланд, в Съединените щати в Питсбърг и Бостън, а в Канада в Монреал и Торнбъри.



В Англия са организирани протести в Лондон и Бирмингам, в Белгия - в Брюксел, в Чехия - в Прага и Табор, в Нидерландия - в Амстердам, в Германия - в Берлин и Манхайм, в Испания - в Мадрид.

В понеделник гражданската си позиция ще изразят българите в канадския град Ванкувър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02
Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53