Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нараства напрежението между протестиращи и контрапротестиращи

| обновено на 27.08.20 в 10:37
Снимка: БГНЕС

В днешния 50-ти ден на протести в столицата остават блокирани три възлови кръстовища – Орлов мост, при Софийския университет и между Президентството и Министерски съвет. Тази сутрин грaждaнcкoто движeниe БОЕЦ проведе за час поредната си „блoкaдa-изнeнaда“ нa държaвна инcтитуция – Съдебната палата. Исканията са за оставка на правителството, главния прокурор Иван Гешев и машинно гласуване.



Снощи протестиращите преминаха с шествие в центъра на София. Те са категорични, че оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов няма да промени нищо

За поредна вечер противници на блокадите се събраха пред НДК и при Румънското посолство. Те смятат да  заведат колективен иск за вреди, нанесени на столичани, заради нарушеното им право на свободно придвижване в града и опита за държавен преврат.



Пореден протест срещу правителството и на главния прокурор ще се проведе тази вечер в Пловдив от 19.00 ч. Ще се проведе шествие, съгласувано с общината, по маршрута на което поетапно ще се ограничава движението, съобщават репортерите на БНР.

Протестно автошествие планират и в Стара Загора. То ще завърши до летището в града.

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 38 хил. българи за подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55

Професионалното прегаряне се среща най-често сред хората с обществено значими професии

Физическото и психично здраве на хората, и то през целия жизнен цикъл, е   на фокус в дните от Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW – 13-17 май). Инициативата насърчава сътрудничеството между медицинските специалисти в Европа, подчертава..

публикувано на 15.05.24 в 10:15

Български и чужди учени обсъждат българския език у нас и по света

Поредната Международна годишна конференция на Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при БАН ще се проведе на 15 и 16 май в София. По традиция на форума се разглеждат постиженията и тенденциите в областта на изследването на българския..

публикувано на 15.05.24 в 07:25