Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на годината ще има национален план за средствата от ЕС

Снимка: БТА

Страната ни ще предложи до края на годината или в началото на следващата национален план за усвояване на ресурсите от Европейския съюз за преодоляване на здравните и икономическите последици от Covid-19.

Сумата от 30 млрд. евро е условна и за да бъде усвоена, е необходим сериозен план за действие”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на парламентарния контрол. От БСП обаче поставиха под съмнение, че правителството може да осигури честност при изразходването на европейските средства. Според опозиционния депутат Крум Зарков загубата на доверие към кабинета ще се окаже проблем при усвояването на парите за преструктуриране на икономиката ни и за справяне с последствията от тежката криза с коронавируса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР: Българите да не предприемат пътувания до Ливан

Външното министерство призова българските граждани да не пътуват до Ливан, както и незабавно да напуснат страната. Призивът е заради сериозната ескалация на военните действия там през последните часове. При необходимост от съдействие..

публикувано на 28.09.24 в 10:14

400 чуждестранни студенти с временна закрила ще учат в български университети

400 чуждестранни граждани, получили статут на временна закрила в България, ще се обучават в български държавни висши училища през новата академична година. Броят им беше утвърден с решение на правителството. Студентите ще бъдат приети в първи..

публикувано на 28.09.24 в 09:10

Вино се лее в Стара Загора

Над 250 вина участват във Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". 12-ото му издание откри дефиле на претендентките за Царица на Августиада, фолклорни групи и сдружението за антични възстановки "Виа Претория", съобщи за БНР Олег..

публикувано на 27.09.24 в 21:05