Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Кантарджиев: Няма нито една научна статия против маските

Снимка: БГНЕС

Не смятам, че ще се стигне до затваряне на училища, защото децата и родителите са разумни”, заяви за бТВ д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Той изрази надеждата, че няма да се стигне до нова изолация и оставане по домовете с настъпването на студените месеци. “Масовото струпване на хора на протестите не доведе до много нови случаи на заразени”, каза още проф. Кантарджиев. По думите му, има тенденция към слабо намаляване на засегнатите от коронавирус.

Имунологът се възмути от безотговорното говорене, включително и от лекари, че вирусът е слаб и затова се пренебрегва носенето на маски. “Няма нито една научна статия против маските”, добави специалистът и подчерта, че навлизайки в сезона на гриповете, предпазните средства създават допълнителна защита.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02
Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01