Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път историята ...

Пловдивският университет откри академичната година неприсъствено

С видео обръщение на ректора проф. д-р Румен Младенов и с кратка виртуална екскурзия се откри новата академична година в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Учебните занятия започват на 28 септември, понеделник, информират от висшето училище. 

„Нетрадиционният формат на церемонията по откриване на академичната година бе наложен от грижата ни за здравето на студентите“, подчертава доц. д-р Мария Стоянова, заместник-ректор поучебната дейност на ПУ „Паисий Хилендарски“.

След виртуалното приветствие на ректора проф. д-р Румен Младенов към академичната общност за старта на учебната 2020-2021 година, поздравления към първокурсници, студенти и преподаватели на ПУ отправят кметът на Пловдив Здравко Димитров и неговият заместник Стефан Стоянов.

За да се пресъздаде тържествената атмосфера, във видеото са подбрани кадри от церемониалния ритуал по предаване и приемане на знамето и символите на ПУ, заснети в предходни години.

Атрактивна виртуална екскурзия из аудиториите и семинарните зали на ПУ „Паисй Хилендарски“ запознава новоприетите студенти с условията за обучение, отговарящи на най-високите образователни стандарти.

За да бъде спазена традицията от досегашните откривания на академичната година в Пловдивския университет, виртуалната церемония завършва с музикален поздрав.

На 28 септември, всеки от деветте факултета на висшето училище ще даде старт на новата академична година по начин, обявен на съответния специализиран сайт, съобщават от ръководството на ПУ „Паисий Хилендарски“. 

Снимка: Архив, ПУ "Паисий Хилендарски"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждават финалистите в конкурса по програмиране CodeIT

На 3 юни ще се състои церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на конкурса по програмиране CodeIT. По традиция състезанието се провежда под патронажа на държавния глава - президента Румен Радев. Тази година участниците са от България,..

публикувано на 03.06.24 в 06:30

Лицата на балканския фолклор представят фотоизложба в Кърджали

На 3 юни от 18.00 ч. в Арт галерия "Кръг" в Кърджали ще бъде открита фотоизложбата "Етнопалитра – лицата на балканския фолклор" на журналиста и историк Георги Кулов. Експозицията е вдъхновена от многообразието на традиционни балкански носии на..

публикувано на 03.06.24 в 05:45

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59