Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деветгодишно българче с награда от конкурс за рисунки в Испания

Деветгодишният Никола Кацарски от българския град Плевен е удостоено с втора награда на конкурс за рисунки в Испания, предаде БТА.

Международният конкурс "Мустакът на Дали" за младежко творчество е организиран онлайн от испанската асоциация "Fiestalonia Milenio", в партньорство с фондацията "Салвадор Дали". 

Журито е оценило около 2000 творби на деца и младежи от 37 държави. Никола е сред победителите със своята пастелна рисунка "Натюрморт".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фолклорният състав "Родина" ще представя България на фестивал на ЕС в Отава

Българският фолклорен състав "Родина" с ръководител Райна Стаматова ще представя страната ни на ежегодния Културен фестивал на ЕС, който ще се проведе в парка "Лансдаун" в Отава на 13 юли 2024 г. Това съобщиха от Министерство на външните работи...

публикувано на 03.07.24 в 20:15

Нана Джанелидзе представя на фестивал в Перник филма си за войната между Грузия и Абхазия

Грузинският сценарист и режисьор Нана Джанелидзе е специален гост на фестивала за късометражно кино IN THE PALACE, който се провежда между 29 юни и 6 юли в Перник. На 3 юли тя ще представи новия си филм "Лиза, не спирай". Той е копродукция с..

публикувано на 03.07.24 в 08:10

България, видяна от Бетани Хюз

Историята винаги се нуждае от добри разказвачи. Херодот е обявен за баща на историята, не просто защото пише първата история, а защото първи е чел своите текстове публично в Одеона на Атина. Има два вида историци. Едните цял живот изследват определена..

публикувано на 30.06.24 в 06:15