Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец“ и „ЦСКА-София“ се класираха за груповата фаза на Лига Европа

ЦСКА-София постигна обрат от 0:1 до 3:1 при гостуването си на „Базел"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Лудогорец“ отново се класира за груповата фаза на турнира Лига Европа. Българският шампион победи трудно с 2:0 като гост беларуския шампион „Динамо“ Брест, като головете бяха постигнати в края на двубоя.

ЦСКА-София също се класира за груповата фаза на Лига Европа. "Червените" постигнаха обрат от 0:1 до 3:1 при гостуването си на швейцарския „Базел“. Домакините поведоха с дузпа и чак в 72-ата минута българският отбор изравни. Две минути преди изтичане на редовното време гостите поведоха. Това прекърши съпротивата на неубедителните домакини и в шестата минута на допълнителното време ЦСКА-София затвърди успеха си с крайното 3:1.

Жребият за груповата фаза в турнира Лига Европа ще се тегли днес от 14 ч., като „Лудогорец“ е поставен във втора урна, а ЦСКА София - в четвърта.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30

България е начело в европейска класация за добро здраве и дълъг живот

Българите живеят по-дълго и в по-добро здраве в сравнение с повечето граждани на Европейския съюз, показват данните на Евростат. Страната ни изпреварва с над 4 години средните нива в ЕС на фона на най-ниската очаквана продължителност на живота и дълго..

публикувано на 28.09.24 в 12:54

Кабинетът предвиди 6,2 млн. лв. за превенция на домашното насилие

Служебното правителство прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024-2026 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Над 6,2 млн. лв. ще струват на държавата предвидените мерки. Най-много средства ще бъдат..

публикувано на 28.09.24 в 10:55