Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сънародниците ни в Манхайм, Милано и Брюксел - отново на протест

Протест в Манхайм
Снимка: Facebook /Протести извън България 2020
“Вече месеци българите са по барикадите в София, Сливен, Пловдив, Ямбол и редица други градове. Те са там, за да изразят отвращението си от мафиотската върхушка, която зароби родителите ни и изпъди нас в чужбина”, написаха във Фейсбук българите, които всеки уикенд протестират в германския град Манхайм. 
За днес, 4 октомври, те са насрочили четиринайсетия си, по думите им, мирен протест "срещу беззаконието и наглостта на всички политически и мафиотски структури в България". Заедно със сънародниците ни в страната българите зад граница искат “промяна, възстановяване на независимостта на съдебната система и край на властта на престъпните олигарси”.

Българите в Милано също ще излязат на редовния си протест, за да покажат, че, макар и зад граница, милеят за доброто на родината си. Освен за оставките на правителството и на главния прокурор, те настояват за правосъдна реформа, която да пресече безконтролността на първия обвинител и политическото му влияние във Висшия съдебен съвет.

Българи от Брюксел пък ще се съберат пред сградите на Европейската комисия и на Съвета на Европа с призива “Нека да покажем, че сме обединени и да си върнем пленената от мафията държава”.

Седмици наред през почивните дни българи протестират в редица градове на Германия, Великобритания, Белгия, Италия, Чехия, Нидерландия, Испания, Съединените щати, Канада, Австралия, Нова Зеландия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25