Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расте броят на заразените с коронавирус в страната

Здравният министър е в Търговище, заради разрастването на Covid-19

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новите регистрирани през последното денонощие случаи на Covid-19 в България са 998, или 13,41 % от направените 7 442 PCR теста. Това показват данните от Единния информационен портал.

Най-много са новите случаи в София – 306, и Пловдив – 107. От общо потвърдени досега в страната 28 505 случаи на коронавирус 10 672 са активни. 

В болница с инфекцията се намират 1450 пациенти, 76 от тях са в интензивни отделения.  През последното денонощие са починали 14 души, 197 са се излекували.

Подробна картина на последното денонощие ще намерите ТУК

Междувременно, министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов посещава днес Търговище, за да се запознае със създадената организация за управление и ограничаване разпространението на Covid-19. 

Министърът ще посети областната болница, за да види условията на работа на медицинските екипи и настаняването на болните от коронавирус. Болничното заведение се намира в тежка кадрова и финансова обстановка, заради което се наложи да бъде разкрита дарителска сметка, припомня кореспондентът на БНР Евтим Петков.

Костадин Ангелов ще вземе участие в заседанието на Областния координационен щаб за борба с коронавируса, където ще бъдат обсъдени мерки срещу бързото разпространение на епидемията в региона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен баща беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните с възгласи “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено недостойнство..

публикувано на 30.06.24 в 17:36

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05