Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предлагат извънредни промени в Закона за храните

| обновено на 04.11.20 в 10:20
Снимка: архив

Съуправляващият Национален фронт за спасение на България (НФСБ) внесе извънредно за разглеждане в парламента за 4 ноември промени в Закона за храните, уреждащи предлагането на минералните и изворни води, предаде БТА. Обсъждането обаче ще се проведе утре, тъй като днешното парламентарно заседание се провали заради липса на кворум.

Парламентарният правилник позволява всяка първа сряда от месеца ротационно парламентарните групи да предлагат точки в дневния ред, които се включват без гласуване. Аргумент за предлаганите промени е писмо на Еврокомисията, че българското законодателство, уреждащо предлагането на минерални и изворни води, не съответства на евродирективите. В България не е забранено предлагането на натурална минерална и изворна вода от едно и също находище под повече от едно търговско наименование. Не е задължително и изписването на извора, както е изискването в ЕС. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Емблематичният Покрит пазар на София скоро отново ще заработи за посетители

Дълго чаканият мащабен ремонт и възстановяване на оригиналния вид и функции на сградата на Централни хали в София вече приключи. Първите посетители ще могат да влязат и пазаруват там на 23 май. Това съобщават за БНР представители на веригата..

публикувано на 19.05.24 в 09:35

Копие на Панагюрското златно съкровище е изложено в Бургас

В Археологическия музей в Бургас (бул. "Алеко Богориди" 21) се откри изложбата "Панагюрското златно съкровище". Музейното копие на най-прочутото българско съкровище наскоро се завърна от гостуване в Дубай и вече е експонирано в зала "Трезор" на..

публикувано на 19.05.24 в 08:25

Дами ще демонстрират шофьорските си умения в автошоу на високи токчета

Автошоу “Скорост и високи токчета” ще се състои днес в Кюстендил. Всяка дама със спортен хъс, автомобил и шофьорска книжка ще може да демонстрира шофьорските си умения на площад “Велбъжд”. “ Входът за публиката е свободен, а забавата и емоцията са..

публикувано на 19.05.24 в 07:00