Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заседание на българо-македонската комисия по историческите въпроси

Ангел Димитров и Драги Георгиев
Снимка: БГНЕС -архив

На 4 декември Смесената българо-македонска комисия по спорните исторически въпроси ще заседава онлайн, предаде БТА.

Македонската телевизия Алсат цитира българският съпредседател Ангел Димитров, че политиците от двете страни искат напредък в работата на комисията, но историците от Северна Македония правят всичко, това да не се случи. Димитров критикува македонските си колеги, че вместо да направят критичен анализ и да подготвят обществото за истината, изчакват с надеждата за промяна на конюнктурата.

Македонският съпредседател на комисията Драги Георгиев отговоря, че научно е неприемливо работата им да бъде продиктувана от политически искания.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42