Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция няма да изисква карантина и бързи тестове от шофьорите на тирове

Снимка: Радио Благоевград

Във връзка с влизащите в сила на 18 декември 2020 г. допълнителни мерки за пристигащи граждани в Гърция, независимо от националността им, посолството ни в Атина получи информация от Гръцката организация за обществено здраве (EODY), че изискваната 10-дневната карантина и бързи тестове за Сovid-19 не се отнасят за водачите на товарни камиони, информира Министерството на външните работи.

От Гръцката организация за обществено здраве потвърдиха, че практиката за извършване на бързи тестове за Сovid-19 на водачите на товарни камиони не е подновявана. Гърция няма да изисква бързи тестове за тях на входа на сухопътните ГКПП, независимо от входния пункт (отворени са Кулата-Промахон, Маказа-Нимфея, Илинден-Ексохи, Капитан Петко Войвода-Орменио). 

За шофьорите на товарни камиони не се отнася и 10-дневната карантина. Освен това за камионите продължава да не се прилага ограничението за преминаване само в часовата зона от 07.00 ч. до 23.00 ч. Запазва се изискването за представяне на QR код




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 6 юни 2024 г.

В „България днес“ на 6 юни се отправяме към Милано за фестивала „Светът у дома“, чиято цел е взаимното опознаване и диалогът между различните общности на територията на италианския мегаполис. България участва за първи път като единствен представител на..

публикувано на 06.06.24 в 19:00
Росица Матева

6100 кандидати за депутати, от които 1826 жени, ще се борят за доверието на избираталите

На 9 юни избирателите ще имат на разположение общо 9356 машини за гласуване в страната и 245 в чужбина, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева пред бТВ . Тя уточни, че ако по някаква причина в дадена секция..

публикувано на 06.06.24 в 13:28

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 3

В третия брой на предаването ви отвеждаме при българите в Албания, за да поговорим за лектората по български език и за лятното езиково училище, което се организира от няколко години в Тирана и към което интерес проявяват както младежи от български..

публикувано на 06.06.24 в 12:00