Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските младежи са силно деполитизирани и не четат книги

Снимка: unicef

България следва общата за ЕС тенденция на застаряване на населението. Запазва се нивото на миграцията на младите хора от малките населени места към градовете. Над 3/4 от тях живеят в градовете и само 1/4 в селата, констатира Годишния доклад за младежта, одобрен на заседание на парламента, предаде БТА.

Има тенденция за повишаване броя на завръщащите се младежи в България след завършване на образованието им в чужбина
, но е голям делът на младите хора, които не проявяват никакъв интерес към политиката и обществено-политическия живот на страната. 41% не четат книги. 75% от младежите посочват, че са напълно удовлетворени или по-скоро удовлетворени от начина си на живота, сочи докладът. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен баща беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните с възгласи “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено недостойнство..

публикувано на 30.06.24 в 17:36