Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северна Македония очаква българския отговор на плана ѝ за действие

Снимка: архив

В редовната комуникация с България има последователна размяна на мнения и идеи за преодоляване на различията, съобщи външното министерство на РС Македония.

В изявлението се изтъква, че двете страни често споделят предложения и виждания, в които посочват и обясняват позициите си. 

Като последна стъпка в преговорите, Република Северна Македония очаква отговор, забележки и предложения от страна на България, по Плана за изпълнение на задълженията в Договора за приятелство. 

"По този начин ще се върне доверието и в самия Договор и в процеса на диалог между двете страни за преодоляване на различията, както прилича на две приятелски съседни страни в Европа", се посочва в съобщението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънце и по-високи температури в почивните дни

В събота , 6 юли, ще е слънчево, на места с купеста облачност в следобедните часове. Температурите ще продължат да се повишават. Минималните ще са между 15 и 21°, в София 17°. Максималните ще достигат 30 – 35°, в столицата 30°.  По..

публикувано на 05.07.24 в 19:45

България днес - 5 юли 2024 г.

В най-хубавия ден от седмицата – петък – се отдаваме на приятни срещи в "България днес" и мечти за морския бриз…От Емилия Юкер ще разберем как Клубът на българските жени и семейства в Хамбург се подготвя за второто издание на..

публикувано на 05.07.24 в 19:00

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15