Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Идва първата доставка от новата ваксина на "Модерна" срещу COVID-19

Снимка: архив

На 13 януари в България и във всички страни от ЕС се очаква първата доставка на ваксините от производителя „Модерна“ . Това е втората разрешена за употреба от Еврокомисията ваксина против COVID-19. Дозите са 2400, каза на съвещание при премиера Богдан Кирилов директор на Изпълнителната агенция по лекарствата.
Нова доставка ще има на 18 януари от 35 000 дози на „Пфайзер/ Бионтех“. На 25 януари се очакват още около 4000 дози на „Модерна“, а на 2 февруари нови 35 000 дози на „Пфайзер/ Бионтех“. България е поръчала над 12 млн, ваксини за които заедно с разходите за логистика ще плати над 250 млн. евро. До момента иминузираните срещу коронавирус са 14 161 души, отчете Кирилов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25