Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова среща в "Родина зад граница" в нощта на 24 януари

Снимка: БНР

„Родина зад граница“ е месечната среща в ефира на „Нощен хоризонт“. Място за себеизразяване. В студиото на БНР Станислава Пирчева и Добринка Добрева от Програма „Хоризонт“ и Красимир Мартинов от „Радио България“ ви очакват с въпроси и предложения за теми.

За да направим своеобразен мост между Родно и Чуждо, между Мое и Твое, между Тук и Там...

Веднъж месечно, с обединените усилия на „Радио България“ и Програма „Хоризонт“, БНР ви кани на откровена и човешка среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за свой временен или постоянен дом. И двете групи са „добре дошли“ да споделят в ефир важни за живота им въпроси, да разкажат как поддържат националния си дух в другата страна, как празнуват родните празници и какви връзки изграждат с новите си „роднини“.

В първата за 2021 година среща в „Родина зад граница“ ще чуем:

  • Младия фоторепортер Христо Русев, който ще ни разкаже за най- вълнуващите си репортажи в снимки, за историите на деца – бежанци и за надеждата, с която се е сблъскал очи в очи в бежански лагери и на българско-турската граница;
  • Евдокия Цветичова, за да ни запознае с новата инициатива на българите във Виена – детската библиотека, която ще отвори врати, веднага щом пандемията от Covid-19 започне да стихва;
  • Диана Фотева, която като специалист в орнаменталните композиции, вече 16 години създава шедьоври в домовете на знатни особи от Обединените арабски емирства …  

За връзка с нас използвайте:

  • Ефирните телефони: +359 889 202 207; +359 2 963 15 65; +359 2 93 36 743
  • Skype: noshtenhorizont.
  • Е-mail: radiobulgaria@bnr.bgnh@bnr.bg

Слушайте ни на вълните на Програма "Хоризонт" или онлайн на BNR Player от 00:15 часа на 24 януари 2021 г. 

Добре дошли! 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Клуб на българските жени и семейства, Хамбург

Сънародници в Хамбург подготвят Втори фестивал на българската художествена литература

Изкушените от изящното слово могат да представят творбите си на Фестивала на българската художествена литература в Хамбург. " Приемаме заявки за участие на интересуващи се автори, читатели, актьори и обичащи художествено слово до 30 юни 2024 г." –..

публикувано на 28.06.24 в 08:25

Български учители от чужбина споделят опит във Великотърновския университет

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий“ е домакин на Шестата международна Еразъм+ седмица "Български училища зад граница". Дискусионният форум е предназначен за учители, преподаващи в български събото-неделни и целоседмични училища..

публикувано на 28.06.24 в 07:35
Руси Чанев

Актьорът Руси Чанев адаптира романа "Под игото" за българчетата в чужбина

"В първата глава, в която беглецът Иван Краличът търси подслон в приятелската къща на чорбаджи Марко в Бяла Черква, но не успява да се скрие там от преследвачите си. …. " Така започва аудио романът на романите в българската класическа..

публикувано на 27.06.24 в 09:10