Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова пратка ваксини пристигна в България

Снимка: БТА

Над 14 хиляди дози ваксини на Pfizer бяха доставени в България. Други 83 хиляди дози от същия производител се очакват през февруари, а през март - 104 хиляди, като за март количеството не е уточнено окончателно. Това каза пред журналисти директорът на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов. В края на седмицата се очакват и 3600 дози на Moderna, предаде репортерката ни Поли Начева.

Ако Европейската комисия даде разрешение за ваксината на AstraZeneca, през февруари ще очакваме пратка и от нея. "Към момента няма окончателна информация от AstraZeneca и от ЕК и затова работим по няколко сценария, така че ако има забавяне, да може да се реагира", каза Кирилов. По думите му може да има и четвърта разрешена ваксина, с която ще може да се ускори процесът на ваксиниране.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02
Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53