Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 4 април българите ще гласуват в Израел, Бразилия, Мароко и Латвия

Снимка: БГНЕС

Българското външно министерство съобщи, че Държавата Израел е дала съгласие парламентарните избори на 4 април 2021 г. да бъдат проведени в българското посолство в Тел Авив.

Латвия също е информирала София, че дава съгласието си за провеждане на вота на територията на страната, при спазване на всички действащи към този момент епидемиологични мерки.

Бразилските власти приемат провеждане на българските парламентарни избори на 4 април и разкриване на избирателни секции на територията на Бразилия, като местните власти уверяват, че не налагат никакви ограничения за гласуване в дипломатическите мисии или консулските представителства, както и в бившата българска търговска служба в Сао Пауло и на други места, при събиране на необходимите 60 заявления за разкриване на избирателна секция.  Мароко също няма възражения относно откриването на избирателна секция в българското посолство в Рабат. При нужда местните власти ще съдействат за издаването на разрешения за вътрешно и междуградско пътуване, които да позволят придвижване до посолството в Рабат на българските граждани, желаещи да участват в изборите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изборния ден в Посолството на България в  Прага

Българите в Чехия и Словакия с надежда, че масов вот би променил нещата в България, а защо не и в Европа

Изборите за български и Европейски парламент в Чехия и Словакия протичат спокойно и добре организирано, като секциите и в двете централноевропейски държави са разположени в българските посолства, съответно в Прага (3 секции)и в Братислава (1 секция)...

публикувано на 09.06.24 в 19:30

Марина Иванова, Париж: Българите тук гласуват информирано и за народни представители, и за евродепутати

Във Френската република са разкрити 15 изборни секции, като сънародниците ни в столицата Париж гласуват в три, разположени в българското посолство. В една от тях първоначалният списък на предварително записалите се да гласуват наброявал едва 10..

публикувано на 09.06.24 в 18:44
Бурса

Мелтун Кадъоглу от Бурса: Гласувах за мир и всички права да се спазват в България

В турския град Бурса живеят много от българските изселници. Мелтун Кадъоглу е един от тях – преди 35 години напуска страната ни, където е завършил Музикална та академия в Пловдив . Бил е диригент на Симфонични оркестри в   Адана и Бурса,..

публикувано на 09.06.24 в 18:10