Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 страни са дали съгласие да разкрием избирателни секции

Снимка: БГНЕС

Вече 50 държави са дали съгласие за разкриване на секции на тяхна територия за предстоящите български парламентарни избори при спазване на местните противоепидемични мерки. Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева, цитирана от БГНЕС.

Според Захариева около изборите, насрочени от президента Румен Радев за 4 април, има различни предизвикателства, като основният проблем остава коронавирусът. Заради него в редица държави има изисквания за задължителни PCR тестове, което затруднява доставката на бюлетините. Датата 4 април, когато католическите държави празнуват Великден, допълнително ще усложни процеса заради поредицата от почивни дни, коменитра външният ни министър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Поздрав от САЩ към българските учители в неделните училища

Поздрав по повод Международния ден на учителя отправи генералният консул на България в Ню Йорк Ангел Ангелов във Фейсбук страницата на дипломатическото представителство. "Общностите ни зад граница са силни там, където има български неделни..

публикувано на 07.10.24 в 13:17

В 57 държави са ясни местата за гласуване на предсрочния парламентарен вот

Централната избирателна комисия определи секциите за гласуване в чужбина за парламентарни избори на 27 октомври. 710 са секциите на този етап, в 57 държави. В Украйна, Ливан, Израел и Иран секции няма да има. По целесъобразност секция няма да..

публикувано на 07.10.24 в 11:33

Българите в Северна Италия популяризират родната история и приноса на Славейковия род

На 22 и 23 септември в красивото италианско градче Брунате над езерото Комо, на фона на величествените Алпи и гледката към цялата долина на Ломбардия се събраха българи, предимно от Северна Италия. В продължение на два дни те почетоха не само официалния..

публикувано на 06.10.24 в 07:15