Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френският посланик заведе „посланика за един ден“ в научен институт

Снимка: bas.bg

Посланикът на Франция Флоранс Робин посети Института по микробиология в София заедно с Венета Саляхетдинова - десетокласничка от Благоевград, победител в конкурса "Посланик за един ден".

Те разгледаха лабораториите по "Имунология", "Вирусология" и Лабораторния център "Пастьор", в които се правят изследвания за противодействие срещу пандемията от Covid-19, предаде БТА.

В института се разработват два проекта, финансирани от Института "Пастьор" в Париж. Проектът "VacciNanoCor" с ръководител проф. Андрей Чорбанов разработва българска ваксина срещу SARS-Cov-2. Другият проект "m6A_RAIAV" изследва социално-значими болести като ревматоиден артрит и грип.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53