Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кой ще може да влиза в България без PCR тест?

Снимка: архив

От 17 февруари (сряда) за учениците и студентите от Гърция, Турция, Сърбия, Северна Македония и Румъния, пътуващи всекидневно или най-малко веднъж седмично до България с цел обучение, отпада изискването при влизане в страната да предоставят документ, доказващ отрицателен резултат от PCR тест. Същото важи при влизане у нас и за учениците и студентите, които живеят в България, но всеки ден или най-малко веднъж седмично с цел обучение пътуват до някоя от петте държави. Това нареди министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов с издадена днес заповед.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Царски орел

Сакар посреща Фестивала на царския орел

Българското дружество за защита на птиците и Община Тополовгра организират Фестивал на царския орел в Сакар планина. Събитието събира  на едно място в съботния ден природолюбители, фермери, кулинари и фолклорни състави, които ще сближат публиката..

публикувано на 19.10.24 в 08:40

Една легенда се завръща – детският песенен конкурс "Като лъвовете" с амбициозно издание във Варна

Националният музикален конкурс "Като лъвовете" 2024 се провежда от 18 до 20 октомври в Концертната зала на БНР - Варна. Музикалната надпревара се радва на голям интерес и заявилите участие деца и юноши идват от над 20 града в България - споделят..

публикувано на 19.10.24 в 08:05

Слънчев спектакъл наблюдават в градската астрономическа обсерватория на Кърджали

Астрономическата обсерватория с планетариум "Славей Златев" в град Кърджали отвори "вход свободен" по повод празника на града – 21 октомври. Ако времето го позволява, посетителите могат да наблюдават Слънцето и слънчеви петна -  пояснява директорът на..

публикувано на 19.10.24 в 07:15