Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България очаква най-много туристи от Румъния през това лято

Снимка: БГНЕС

Към момента към Варна за летния сезон има планирани 3000 полета от Германия, 1500 полета от Полша, 900 полета от Чехия, 900 от Великобритания. Все още обаче има несигурност около тяхното изпълнение. Това е казал за Радио Варна директорът на Летище Варна Димитър Костадинов.
 

Стоян Маринов от Варненската туристическа камара отбелязва, че напоследък се наблюдава любопитна тенденция по нашето Черноморие –  големи европейски концерни, които работят на много пазари, правят доста резервации за румънци. Той очаква румънските туристи, които сега пълнят зимните курорти, да бъдат най-много и по Черноморието през летния сезон. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Нова вълшебна гледка към склоновете на Западни Родопи

В разгара на лятото търсим прохлада в планините, а месеците юли и август са най-натоварени за хотелите и местата за настаняване по горното поречие на Арда. Нова панорамна гледка ще привлича летуващите по пътеките на Западните Родопи. На 6 юли ще бъде..

публикувано на 29.06.24 в 09:15

Басейн, джакузи и батут за детето – българинът вече иска лукс и екстри за лятната почивка

И тази година сезонът на Черноморието ни ще започне в началото на юли месец, а пикът ще е през август. Затова пък юни се очертава като слаб месец за почивки у нас. Може би защото все повече сънародници предпочитат в началото на лятото да..

публикувано на 20.06.24 в 10:30

Музеят на мозайките в Девня с Ден на отворените врати по повод своя годишнина

В Деня на отворените врати – 15 юни, за пръв път пред посетителите на Музея на мозайките в Девня ще бъдат представени и реставрираните находки, открити през 2023 година. Става въпрос за глинени съдове и лампи, изработени в стила на майсторите от..

публикувано на 15.06.24 в 08:15