Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич и Нови Искър ще подобряват рекорда на Гинес за най-дълга мартеница

Снимка: БТА

Доброволци на младежката организация на БЧК в Добрич ще се опитат да подобрят рекорда на Гинес за най-дълга мартеница. 

За целта днес рано сутринта на градския площад - пред паметника на хан Аспарух и на предварително определени маркери, те ще започнат да разпъват изработения от конци 20-километров талисман. Очаква се до обед да бъдат изброени обиколките и да се разбере дали е счупен предишния рекорд от 17 км. 

 Доброволците са се подготвяли за събитието близо осем месеца, в които са плели мартеницата. Идеята им е тя да бъде обявена на търг и с парите да се помогне на бедни семейства в областта. 

Рекордът на Гинес за най-дълга мартеница ще се опитат да подобрят и жителите на Нови Искър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Банско открива летния туристически сезон

Отдих, далече от тълпите в летните курорти, разходки в планината, възможности за преходи пеша или с електрически велосипеди – всичко това очаква туристите от днес в Банско. Курортът в Пирин планина ще изненада постителите си през лятото с много..

публикувано на 29.06.24 в 09:51

Фестивал на драконовите лодки в езерото Панчарево край София

На 29 и 30 юни езерото в Панчарево край София е домакин на Фестивала на драконовите лодки. През двата дни на гребната база ще се провеждат състезания с драконови лодки, които всеки може да наблюдава. Фестивалът с вход свободен..

публикувано на 29.06.24 в 09:05
Карлос Насар

Карлос Насар с три постижения над световния рекорд

Месец преди началото на олимпийските игри в Париж Карлос Насар подобри три световни рекорда във вдигането на тежести, които обаче няма да му бъдат признати, тъй като не са постигнати на състезание от най-висок ранг – олимпиада, световно или..

публикувано на 29.06.24 в 09:03