Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановяват се зелените коридори за ваксиниране срещу Covid-19

Директорът на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов (ляво) и председателят на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов (средата)
Снимка: БТА

От днес хората, които желаят да се ваксинират незабавно, ще могат да го направят чрез т.нар. зелени коридори, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Председателят на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов е изпратил указания до Българския лекарски съюз, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България и Регионалните здравни инспекции за усвояване на всички дози от наличните ваксини. Така когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от четирите целеви групи, ще могат да се ваксинират всички останали хора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40

БДЖ планира електронни устройства за покупка на билети във влаковете

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Венцислав Славков, цитиран от Министерството на транспорта. Такива устройства вече работят пилотно по..

публикувано на 24.06.24 в 17:20