Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнализираме денонощно за предизборни нарушения

| обновено на 08.03.21 в 17:07
Снимка: архив

Министерството на вътрешните работи откри телефонна линия, на която гражданите да подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления по време на изборния процес.

За целта до 5 април ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98. На нея, както и на имейл izbori2021@mvr.bg, можем да съобщаваме за забелязани нарушения или евентуални престъпления по време на подготовката на изборите и в деня на вота. Това е част от предприетите от МВР мерки за гарантиране на сигурността и обществения ред при провеждането на редовните парламентарни избори, съобщи БТА.

Сигналите от горещата линия ще бъдат обработвани в пряка координация с прокуратурата и ще бъдат публикувани на страницата на МВР. До момента в министерството не са постъпвали сигнали за подготвяни престъпления срещу изборните права на гражданите, посочи в интервю за БНР гл. комисар Николай Хаджиев, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До края на годината САЩ и България отново ще проведат стратегически диалог

Служебният външен министър Иван Кондов се срещна в САЩ с Джон Бас, и.д. подсекретар по политически въпроси в Държавния департамент. Двете страни са споделили желание следващата сесия на стратегическия диалог между България и САЩ да се проведе до..

публикувано на 01.10.24 в 14:28

Подкрепете своя фаворит за "Будител на годината"

"Кой е Вашият будител на 2024 г.?" С този въпрос Българското национално радио се обърна към аудиторията. От посочените личности, заслужаващи званието "будител" жури в състав: проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел..

публикувано на 01.10.24 в 14:25

Половината младежи имат парични проблеми, ¼ се боят от неуспех в кариерата

Половината от младите хора в България с месечен доход над 2000 лв се боят от финансови проблеми, показва представително изследване на агенция "Тренд". "Младите хора в България - ментални рискове, предизвикателства и перспективи“ е темата на..

публикувано на 01.10.24 в 14:16