Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посолството ни в Подгорица издава бележки за българите, желаещи да гласуват

Посолство на Република България в Подгорица
Снимка: mfa.bg

Във връзка с предстоящите на 4 април 2021 г. избори за народни представители и предвид ограничителните мерки в Черна гора за придвижване между отделни градове и общини посолството на България в Подгорица предоставя на желаещите да гласуват български граждани служебна бележка за целта.

Необходимо е тя да бъде представена пред съответните власти на Черна гора при поискване заедно с български документ за самоличност.

Служебната бележка може да бъде изтеглена от ТУК

От Министерството на външните работи припомнят, че в Черна гора ще има една избирателна секция в посолството на България в Подгорица с адрес: Bul. Ivana Crnojevica 99/2, Podgorica, 81000. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спокойно протичат изборите в Сърбия, там гласуват и туристи от България

Българи, които днес са в Сърбия - гласуват в секциите в Босилеград и Цариброд, казаха за БНР ангажираните с вота от другата страна на границата, предава кореспондентът на БНР в Кюстендил Кирил Фалин. До 15 часа в Цариброд са гласували над 300 души,..

публикувано на 27.10.24 в 16:39

Много висока избирателна активност на българите в Брюксел

Изключително висока избирателна активност до средата на деня бележи една от 16-те изборни секции, разположени в сърцето на Европа – Брюксел. 334 българи (към 15 часа българско време) вече упражниха правото си на вот в Секция 2 към Постоянното..

публикувано на 27.10.24 в 15:56
Севар Огнянов

Българите в Гърция – все по-малко и все по-изборно апатични пред секциите

23 са изборните секции, в които могат да гласуват българите в Гърция днес. Те са с пет по-малко от броя им на вота от 9 юни тази година. Най-много секции – пет – са открити на остров Крит. Те се намират на удобни за избирателите места...

публикувано на 27.10.24 в 15:09