Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Показаха машините и бюлетините за парламентарните избори

Снимка: БГНЕС

От Централната избирателна комисия показаха образеца на бюлетината, с която ще гласуваме на 4 април, както и устройствата за машинно гласуване.

С машина за парламентарния вот ще може да се гласува в 9 390 от секциите в страната, а общо секциите в България ще са малко над 11 хиляди, без подвижните секции. Над 2000 техници ще обслужват машините в деня на изборите. Бюлетината на екрана ще е в три страници. Разписката от машината ще се пуска в отделна урна, предвидена за машинното гласуване. Хартиената бюлетина ще е дълга приблизително 60 сантиметра. Тази за чужбина е без кръгчета за преференции, защото там се гласува само за партии и коалиции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Роберт Фицо

Българското правителство категорично осъди атаката срещу Роберт Фицо

Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян този следобед след заседание на правителството в град Хандлова, на около 180 км от Братислава. От публикация в профила на Фицо във Facebook става ясно, че премиерът е с опасност за живота...

публикувано на 15.05.24 в 17:39
Гордана Силяновска-Давкова полага клетва като президент на Северна Македония.

САЩ призоваха Скопие да не провокира България и Гърция

Вашингтон призова Скопие към непрекъснати усилия и реформи за постигане на напредък в присъединяването към ЕС. "Насърчаваме продължаването на диалога между Северна Македония и България, който се корени в общия ангажимент за бъдещето на страната като..

публикувано на 14.05.24 в 10:47

България и ЕС няма да ревизират преговорната рамка със Северна Македония

България не приема изявления и поведение, противоречащи както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни договори, които Северна Македония е подписала. Това посочва в позиция президентът..

публикувано на 13.05.24 в 11:15