Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата емитира нов дълг от 300 милиона лева

Българската народна банка
Снимка: bnb

Дългови книжа за 300 милиона лева днес ще бъдат предложени на аукцион, предаде репортерката ни Марта Младенова. Финансовото министерство предлага 5-годишни облигации при нулева лихва. 

От началото на 2021 г. държавата е емитирала на вътрешните пазари нов дълг в размер на 500 млн. лева. Заложеният в държавния бюджет таван на дълга за годината е 4,5 млрд. лева.

В последния „Икономически преглед“, изготвян от Българската народна банка, се посочва, че ако ситуацията покрай пандемията се влоши, това може да доведе до рискове за бюджета и по-голям ръст на дълга от очакваното.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53