Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Препоръка към българите да не пътуват до Малдивите

Във връзка с постъпили сигнали за заразени и поставени под карантина българи на Малдивите, Министерството на външните работи излезе с препоръка да не се предприемат пътувания до азиатската държава, освен при изключителна необходимост.

Ако пътуването е неотложно, съветът към гражданите е да си направят застраховка, покриваща престоя под карантина и лечението, в случай на усложнения от зараза с Covid-19. Предприемащите пътуване до Малдивите е добре да разполагат с достатъчно финансови средства за покриване на разходи по настаняване, храна и самолетен билет. Необходимо е и да се запознаят със здравните протоколи за превенция от Covid-19.

Препоръчва се също така българските граждани да следят съобщенията на сайта на Министерството на здравеопазването на Малдивите.

При положителен тест при пристигане, по време на престоя или при установяване, че са били в контакт със заразен от COVID-19, българските граждани следва да изпълнят разпорежданията на местните здравни органи за карантиниране, казват от МВнР. 

Директните линии за контакт с Агенцията за защита на здравето на Малдивите (Health Protection Agency) са HPA call center: 1676, HPA direct line: 301-4494.

При необходимост от съдействие българите могат да се свържат с посолството на България в Делхи, което е акредитирано за Малдивите, на следните телефони: + 91 11 26115549; +91 11 26115550, както и на + 91 9910999498 в случай на извънредна ситуация и в извън работно време.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отново дъжд – жълт код за валежи в 7 области на Западна и Югозападна България

Във вторник , 14 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 7°. През деня облачността ще е значителна, след обяд над Западна България ще има кратки валежи, в планинските райони интензивни. Максималните..

публикувано на 13.05.24 в 19:35

България днес - 13 май 2024 г.

В „България днес“ на 13 май разказваме за международния форум в Атина, посветен на значението на Кирило-Методиевото дело за света, който се проведе на 11 май. По този повод ви срещаме с проф. Константинос Нихоритис – doctor honoris causa на..

публикувано на 13.05.24 в 19:00

България е представена на изложение на книгата в Подгорица

България е представена със собствен брандиран щанд на Международното изложение на книгата и образованието в Подгорица, което продължава до 17 май, съобщи БТА. Щандът е организиран от Посолството ни в Черна гора със съдействието и участието на..

публикувано на 13.05.24 в 14:49