Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последно заседание на 44-ото Народно събрание

Снимка: БГНЕС

Девет дни преди парламентарните избори в България депутатите от 44-ото Народно събрание проведоха последното си заседание. Декларации бяха прочетени от парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, „Обединени патриоти“, партия "Воля"-Българските родолюбци и от независимите народни представители. От ДПС не направиха декларация, информира парламентарният репортер на БНР Даниел Инков.

44-ото НС е първото от 2009 година насам с изкаран пълен четиригодишен мандат. През изминалите 4 години парламентът е провел общо 487 заседания, на които са били приети 497 закона и са внесени 829 законопроекта. Депутатите обаче не са били съвсем дисциплинирани. Натрупаните "неизвинени отсъствия" от заседания са 5163, а при разгорещяване на дебатите са били налагани и наказания -  общо 28. Това са порицания, забележки и отстраняване от заседания.

Още за края на 44-ия парламент вижте ТУК





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00

Преводачът Свилена Георгиева: Изучаването на чужди езици ни научава да обичаме и ценим нашият български

Културно и езиково многообразие – с това се отличава Европейският съюз, а езиците, които се говорят в общността са важна част от културното наследство на Европа. В ЕС има 24 официални езика и всеки път, когато към ЕС се присъединяват държави..

публикувано на 26.09.24 в 11:40
Българска академия на науките

БАН избра шестима нови академици

Нови академици избра Събранието на академиците в на Българската академия на науките (БАН). В биологическите науки академик вече е Илза Пъжева. Основните й научни постижения са в областта на биоинформатиката и QSAR моделирането. Тя създава..

публикувано на 26.09.24 в 09:41