Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 28 март България преминава към лятното часово време

Снимка: архив

В последната неделя на март превъртаме часовниците с един час напред. Смяната на времето ще се случи в 03.00 часа през нощта на 28 март.

Макар през 2018 г. над 80 % от европейските граждани заявиха желание смяната на времето да бъде премахната и беше взето решение това да се случи до октомври 2021г., все още няма договореност между държавите кое време да остане за постоянно - лятното или зимното. Затова все още не е ясно и докога ще превъртаме часовниците два пъти годишно.

Така че, тази неделя ще спим с час по-малко, а зимното часово време ще се завърне на 31 октомври, когато ще върнем стрелките час назад и от 04.00 ще стане 03.00 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тамбурата, гъдулката и кавалът скоро може да изчезнат от сцените

Традиционни народни инструменти, сред които тамбура, гъдулка и кавал, до 10-15 години ще изчезнат от българските сцени, ако не бъде обърнато внимание на изпълнителите на фолклорна музика. Това показва анализ от теренно проучване на Българската..

публикувано на 29.09.24 в 16:35

МВнР препоръчва на гражданите да не пътуват до Израел

Пътуванията до Израел и пребиваването в страната да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветват от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Всички граждани, пристигащи и напускащи Израел чрез летище..

публикувано на 29.09.24 в 14:38

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53