Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София и Скопие да удвоят усилията за решаване на откритите въпроси

Еврокомисарят по разширяването на ЕС Оливер Вархей
Снимка: архив

Насърчавам Скопие и София да удвоят усилията за постигане на взаимноприемливо решение по откритите въпроси. Това заяви пред Европейския парламент еврокомисарят по разширяването на ЕС Оливер Вархей, при обсъждането на доклада за напредъка на Скопие в евроинтеграцията.

„Призовавам за въздържане от изявления и действия в нарушение на по-широките европейски интереси. Двустранните споразумения на Северна Македония с Гърция и България трябва да се прилагат добросъвестно от всички“,
посочи еврокомисарят. Вархей изрази надежда преговорите за присъединяване с РСМ да започнат до юли, предаде БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45