Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес е в сила разхлабването на мерките срещу Covid-19

Снимка: БГНЕС

Съгласно заповед на здравния министър Костадин Ангелов за постепенно разхлабване на мерките срещу Covid-19, от днес се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30% от капацитета. Същото важи и за занятията с танцово, творческо и музикално изкуство. 

Отварят и фитнес центрове и плувни басейни при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.

Магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м. за нехранителни стоки могат да работят с клиенти само на открити площи към търговския обект.

Посещенията в заведенията за хранене се допускат само в откритите им площи при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..

публикувано на 29.09.24 в 09:04

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00