Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпада задължителната карантина за голяма част от пристигащите от Африка

Снимка: архив

Задължителната карантина за пристигащите от част от държавите в Африка е отменена със заповед на министъра на здравеопазването по-малко от месец след като бе въведена. По идея изолирането в дома за десет дни и предоставяне на отрицателен PCR тест в края на карантината целеше да се ограничи внасянето на южноафриканския вариант на коронавируса в България.

Пристигащите от редица африкански държави няма да са в карантина, ако при влизане в България покажат отрицателен резултат от PCR тест, направен до три дни преди това. Карантината може да бъде отменена и след пристигането в България при представяне на отрицателен резултат от PCR тест до 24 часа след пристигането си.

Държавите от Африка, при пристигане от които може да бъде отменена карантината:

Египет, Алжир, Тунис, Мароко, Мали, Нигер, Чад, Судан, Еритрея, Етиопия, Сомалия, Централноафриканска република, Габон, Конго, Нигерия, Бенин, Того, Кот д'Ивоар, Либерия, Сиера Леоне, Гамбия, Сенегал, Буркина Фасо, Южен Судан, Гвинея, Гвинея-Бисау и Мадагаскар.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16

Най-високото виенско колело гостува на София

Столичният "Студентски" парк е домакин от 13 до 16 юни на седмото издание на "Парк фест". По този повод, за първи път в София гостува и най-високото виенско колело, с височина от над 22 метра, което някога е било поставяно в столицата. Огромното,..

публикувано на 13.06.24 в 09:05
Снимка: FB / Elizabeth.Kostova.Foundation

Поезията среща природата на литературен фестивал в София

От 13 до 20 юни София е домакин на 16-ото издание на международния литературен фестивал "СтолицаЛитература". Тази година темата е „Поезия/Природа“, посветена на взаимовръзката между поетичното изкуство и околната среда в свят, в който природата не..

публикувано на 13.06.24 в 08:15