Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индонезия гостува на София

Снимка: Facebook / @wondersofindonesiabg

Фотоизложба от най-големия архипелаг на земята радва софиянци, докато се разхождат в градинката „Кристал“ в центъра на града. Под наслов „Чудесата на Индонезия“ екзотичните снимки ни пренасят в други, по-слънчеви и топли географски ширини. Те са правени на различни острови в далечна Индонезия –Бали, Суматра, Флорес, Сулавеси, Западна Папуа, Калимантан, Нуса Пенида и др. и ще бъдат изложени под открито небе до 12 април. 

Изложбата е част от поредица от събития, които посолството на Индонезия у нас планира из цялата страна по повод 65 години дипломатически отношения между Индонезия и България. Събитието се осъществява в партньорство със Столичната община, както и с Министерството на туризма на Република Индонезия.

     


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02