Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва работа Временната комисия по ревизия на властта

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Днес започва работа Временната комисия по проверка за злоупотреби и нарушения при разходването на средства от управляващите, държавните предприятия и дружествата с над 50% държавно участие през последните 10 години. На днешното си заседание комисията ще определи приоритетите си за работа.

Начело на комисията е председателят на парламентарна група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Първоначалният проект, внесен от „Изправи се! Мутри вън!“ предвиждаше разследването да обхване последните 4 години от управлението, но по предложение на "ГЕРБ - СДС" периодът за ревизия бе увеличен на 10 години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

България днес - 1 юли 2024 г.

В „България днес“ отбелязваме началото на месец юли и новата работна седмица с вяра, надежда и нотка носталгия. Ще чуете вълнението сред миряните минути след избора на нов български патриарх и предстоятел на БПЦ. Ще ви разкажем..

публикувано на 01.07.24 в 19:00

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02