Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските студенти във Великобритания без заеми за обучение

Снимка: Facebook / Atlantic Club of Bulgaria

Българските студенти във Великобритания остават без възможност да получават студентски заеми, съобщи британският посланик в София Роб Диксън в дискусия, организирана от Атлантическият клуб.

Посланикът уточни, че след „Брекзит“ част от университетите са предприели действия за понижаване на таксите за студенти от страните в ЕС. Така тяхното обучение е по-евтино от това за британските. Дипломатът препоръча на студентите да проверяват условията в британските университети.

Роб Диксън припомни, че студентите, които вече учат във Великобритания отпреди „Брекзит“, запазват своят статут при определени условия, които също трябва да бъдат проверени. По данни на дипломата, около 60 000 български студенти учат във Великобритания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Международен математически турнир събира деца от пет континента

Дванайсетото издание на Международния математически турнир за ученици от 1 до 12 клас “Математика без граници” ще започне на 18 октомври, съобщиха от Посолството на България в Италия на фейсбук страницата си. “ Организатор на събитието е..

публикувано на 29.09.24 в 17:10

Вълнуващи срещи с талантливи сънародници очакват българите в Берлин през октомври

Основната функция и роля на българските културни институти зад граница е да представят постиженията на българската култура в цялото й многообразие пред публиката на страната домакин. "Програмата ни трябва да е пъстра и всеки да намира нещо интересно за..

публикувано на 29.09.24 в 08:10
Михаела Аройо

Фотографът Михаела Аройо: Важно е да познаваме историята на бесарабските българи

Михаела Аройо е професионален фотограф от Варна и няма роднини или близки, които са бесарабски българи. Въпреки това, през 2019-а, впечатлена от едно свое пътуване на младежки фестивал в молдовско село, тя решава да се посвети сериозно на изследването..

публикувано на 25.09.24 в 10:50