Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правилата за влизане в България ще са конкурентни на тези на съседите ни

Снимка: tourism.government.bg

На среща днес на премиера в оставка Бойко Борисов и негови министри с туристическия бранш стана ясно, че на утрешното си заседание правителството ще вземе решение за удължаване на епидемичната обстановка. Ще бъде издадена и заповед на здравния министър за влизането на чуждестранните туристи у нас от 1 май, предаде репортерката ни Мила Младенова.

Вицепремиерът в оставка Марияна Николова заяви, че България е готова за началото на летния туристически сезон и той ще се проведе при спазването на всички протоколи. По думите на здравния министър в оставка Костадин Ангелов правилата за влизане в България от 1 май ще са конкурентни на тези на съседните ни страни.

Ваксинацията на работещите в туризма започва от 1 май. От бранша настояха за силна реклама на страната ни и работещи мерки в подкрепа на туризма.

И този сезон близо 70% от хотелите в най-големия курортен комплекс по българското Черноморие – „Слънчев бряг“, засега няма да отварят, е заявил председателят на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев.
От МВнР съобщават, че имат готовност да започнат издаването на туристически визи, веднага щом министърът на здравеопазването издаде заповед за това.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10

Пътувай емоционално – туризмът като автентично преживяване и уединение с природата

Свръх туризмът, причинен от невиждания бум на пътуванията след края на епидемията е причина хората да търсят алтернатива на общоприетите представи за почивка. Особено сред по-младите поколения има пресищане от стандартните екскурзии до известни..

публикувано на 04.04.24 в 10:10