Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов се кандидатира за президент на българския футбол

Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на БФС на предстоящия конгрес. Това обяви самият той днес на пресконференция.

„Имах привилегията да работя с най-добрия треньор - сър Алекс Фъргюсън. Сега влизам в нова глава от моето кариерно развитие. С моя екип решихме да има симбиоза между футболни хора и хора, които са били дълго време в бизнеса“, обяви звездата на Байер (Леверкузен), Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

Головете на Бербатов за националния отбор на България са 48 и по този показател нападателят оглавява класацията на най-резултатните ни голмайстори-национали за всички времена. Седем пъти е обявяван за „Футболист на годината“ за България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10