Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изграждането на доверие е единственият път между България и Северна Македония

Снимка: БГНЕС

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, който е на двудневно посещение в Брюксел, е обсъдил с докладчика на Европейския парламент за страната и български евродепутат Илхан Кючюк политическата динамика в отношенията между Северна Македония и България и предизвикателствата пред двете държави. И двамата са били единодушни, че няма друг път между двете съседки, освен на изграждането на доверие и приятелство.
 
„И двете държави имат ангажимент да положат съвместни усилия и да се опитат да намерят допирните точки. Присъединяването на западната ни съседка към ЕС е от стратегически интерес не само за нея, но и за България, затова има нужда от диалог, искрени отношения и връщане към договора от 2017 г.", е заявил Илхан Кючюк, цитиран от кореспондентката ни в Брюксел Ангелина Пискова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30