Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ако сте ваксинирани, влизате в Дания без тест за Covid-19

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всички граждани, пристигащи от ЕС и Шенгенското пространство вече могат да влизат в Дания без уважителна причина и без тест за Covid-19, но при условие, че са имунизирани.

По информация на посолството ни в Копенхаген за завършена ваксинационна схема датските власти приемат поставянето на две дози от ваксината срещу коронавируса, както и изтичането на 14 дни от поставяне на последната доза. В документа следва да са написани имената и рожденната дата на ваксинираното лице, както и името на ваксината.

Пристигащите в Дания от държави-членки на ЕС и на Шенгенското пространство, които не са ваксинирани, ще продължат да представят необходимите документи, доказващи „уважителна“ причина, за да бъдат допуснати на територията на Дания, както и негативен антигенен или PCR тест, направен в рамките на 48 часа преди полета или преди пресичането на датската граница.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството ни в Дания на телефон: +45 39 64 24 84; +45 39 63 38 72 и дежурен телефон при спешни случаи в извънработно време: +45 41 276251

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00
Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35