Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Да усетиш вкуса на Балкана” в село Орешак

Снимка: БГНЕС

Специалитети от традиционната троянска кухня, приготвени на място, ще могат да опитат днес гостите на кулинарното събитие “Да усетиш вкуса на Балкана” в село Орешак. В програмата са включени и изложения на местните производители на храни, кулинарни състезания за професионалисти и любители, както и концерт на Емилия Валенти – солист на представителния ансамбъл на Въоръжените сили към Националната гвардейска част. Гостите ще могат да се сдобият също така с оригинални рецепти, за да пренесат вкуса на троянеца на своята трапеза.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

И български ритми звучаха на детски фолклорен фестивал в Марибор

Детско-юношеският танцов ансамбъл "Средец" от София представи българския фолклор на 25-ия Международен детски фолклорен фестивал "ФолкАрт" в Марибор, съобщават от посолството ни в Словения. Детското събитие е част от 32-ото издание на Летния..

публикувано на 28.06.24 в 14:11

"На армане с тъпане" - с магията на хорото в Разлог

На 28 и 29 юни град Разлог, област Благоевград, ни пренася в магията на българския фолклор. В тези дни на централния площад "Преображение" ще се проведе XIII Фестивал на традиционните хора "На армане с тъпане". Събитието се открива тази вечер от 19..

публикувано на 28.06.24 в 09:10
Елмалъ баба теке

Дервиши по нашите земи - легенди и мистерии витаят около текето на село Биволяне

Според османски документи  край днешното село Биволяне в община Момчилград са живели над 500 дервиши , които са се обучавали в Елмалъ баба теке. Някога религиозният център се славел кат о най-голямото средище на дервишите в тази част на..

публикувано на 26.06.24 в 09:15