Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергана Топалова спечели тенис турнира в Египет

Гергана продължава без загубен сет
Снимка: Личен архив на Г. Топалова

Тенисистката Гергана Топалова спечели четвърта титла в кариерата си на турнира на червени кортове в Кайро с награден фонд 15 хил. долара. На финала тя победи рускинята Елина Аванесян с 6:3, 6:3. Двайсет и една годишната българка вече има два трофея в Египет след титлата през 2018 г. В момента тя заема 461-во място в световната ранглиста.

Младата надежда в мъжкия тенис Адриан Андреев също игра днес финал, но загуби на фючърса в Анталия с награден фонд 15 хил. долара. Той отстъпи на Александер Ерлер от Австрия с 4:6, 1:6. Така българинът, който заема 379-о място в световната ранглиста, не успя да спечели трета титла в турнирите от тази категория.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10